De inzameling

Limburg.net startte op 4 april in Lommel met het proefproject afvalinzameling. U kan sinds die dag enkel de nieuwe zakken gebruiken, voor de 5 fracties: restafval, pmd, zachte kunststoffen, groen (let op: geen snoeihout) en textiel & lederwaren. Enkele belangrijke weetjes voor uw inzameldag:

1 dag, elke 2 weken

Voortaan zamelt Limburg.net om de twee weken vijf verschillende afvalfracties in op één dag. Het gaat om de vertrouwde fracties huisvuil, pmd en groenafval, maar ook zachte kunststoffen en textiel & lederwaren worden voortaan huis aan huis opgehaald. De ophaalwagens halen tweewekelijks de afvalfracties op. Snoeihout wordt niet meer samen met het groenafval in zakken opgehaald. Het snoeihout zal zes maal per jaar aan huis opgehaald worden. Het papier en karton wordt 1 keer per maand aan huis ingezameld.

Opgelet!
De wijkinzameling van gemengde kunststoffen stopte vanaf april definitief. Voortaan kunt u de zachte kunststoffen enkel meegeven met de huis-aan-huisophaling in de daartoe voorziene gele zak of de gele zak naar het recyclagepark brengen. Harde kunststoffen kunt u enkel deponeren op het recyclagepark in de container harde kunststoffen.

 

Alle fracties op 1 dag

De essentie van het systeem dat we testen, is dat we op één dag al uw zakken meenemen. We willen vooral testen hoe we de inzameling van de 5 fracties in één wagen kunnen optimaliseren, hoewel we wellicht ook andere ophaalmethodes (met duobeladers, een extra inzamelronde dezelfde dag, ...) zullen testen. Let wel: door de nieuwe ophaalrondes en kalenders kan het best zijn dat uw vaste ophaaldag gewijzigd is. Kijk dus zeker goed in uw persoonlijke afvalkalender welke voor u de juiste ophaaldag is!

Tussen 6.00 en 18.00 uur

Het tijdstip van ophaling werd wellicht veranderd. Zet dus zeker tijdig uw zakken buiten: voor 06:00 uur 's ochtends, of 's avonds de dag ervoor. Zo bent u zeker dat de ophalers uw zakken kunnen meenemen. Gezien de proefopstelling is het ook perfect denkbaar dat uw afvalzakken in 2 passages op dezelfde dag, of pas in de late namiddag, worden opgehaald. Geen paniek dus wanneer maar enkele zakken zijn meegenomen (*) , of de zakken na de middag nog niet opgehaald zijn. We zorgen ervoor.

(*) Tenzij u een weigeringssticker op de zakken vindt. U heeft dan wellicht de zakken foutief gesloten of slecht gevuld.

Klachten / problemen?

Zijn uw zakken niet meegenomen? Ga dan eerst na of u een weigeringssticker vindt. Het zou immers kunnen dat u de zak foutief gesloten of met de foute inhoud aangeboden heeft. Is dit niet het geval, of heeft u andere bemerkingen? Meldt dit via www.limburg.net/helpdesk of neem dan contact op met 0800-32 190. We helpen u zo snel mogelijk!